Lidt om mig

Vores familie- Mig, Mikael, Kevin, Malthe og Nicole.

Jeg hedder Rikka Thoft Fuglsang og bor i et parcelhus med en dejlig stor have, sammen med min mand og vores tre børn.
Jeg har været kommunal dagplejer siden februar 2009 til november 2013 og inden da var jeg også privat børnepasser fra 2006-2008.
Det har jeg valgt fordi jeg elsker de små størrelser og det at være med til at give dem en god, lærrerig og nysgerrig start på livet.


Vi har lige nu tre hunde, da vi har beholdt en hvalp fra det kuld, den ene af vores hunde fik sommeren 2022 , fordi den ældste af de to store er ved at være gammel.
Jeg har gået til hundetræning med alle tre helt fra hvalpe af, og gør det stadig med den mindste, for at få nogle dejlige og rolige hunde. De går ikke sammen med børnene, men de vil komme til at se dem og snakke med dem engang i mellem.

Så har vi en meget rolig kat og tre kaniner, der går sammen udenfor. 

  

Ellers finder vi generel ofte dyr i naturen, som vi ser nærmere på, f.eks. mariehøns, snegle, regnorme, edderkopper, haletudser osv. Vi har tidligere lavet regnorme terrarie, hvor der er jord og sand i et stort glas og så kunne vi se hvordan regnormene lavede gange i det. Og haletudse projekt, hvor vi fangede lidt haletudseæg og så dem blive til haletudser og dernæst til små frøer, hvorefter vi satte dem ud igen. O.m.a.

Jeg synes det er vigtigt at komme ud, så vi er meget ude. Vi spiser ude når der er vejr til det, enten hjemme eller på en lille skovtur, og børnene elsker det.
Det er sjovt og godt at bruge naturen, så vi laver flere ting i dagplejen fra den. F.eks. har vi tappet birkesaft fra vores birketræ i haven og drukket det. Vi har lavet grannåle saft og hyldeblomst saft. Vi laver æble og pæregrød af havens æbler og pærer, plukker hindbær, mirabeller osv. når der er sæson for det.

Sætter kartofler i spande og ser hvordan de gror i jorden og over jorden.
Og meget meget mere.

Jeg er også meget kreativ og laver mange sjove forskellige ting sammen med børnene.
   

En god måde at lære på, er ved selv at prøve det!                                                                                                                                                                                                    

Kimba og Manse

Filippa